Google va indexa si continutul aplicatiei pentru mobil

3 noiembrie 2015

Din ce in ce mai multi utilizatori prefera sa foloseasca telefonul mobil pentru a naviga pe Internet. Daca in 1998 Google a introdus primul algoritm care le permitea utilizatorilor sa gaseasca rapid informatiile care ii intereseaza, 17 ani mai tarziu Google va indexa continutul aplicatiilor pentru mobil. Daca stam sa analizam situatia, de fapt i-a luat companiei Google doar noua ani pana sa indexeze continutul aplicatiilor mobile, avand in vedere ca primul telefon iOS a fost lansat in 2007, iar primul telefon Android a aparut in anul 2008. Chiar si asa, noua ani este o perioada foarte mare de timp in domeniul tehnologic, care se dezvolta de la o zi la alta.

Utilizatorii care au aplicatia instalata pe dispozitivele lor Android sau iOS vor putea sa acceseze continutul aplicatiei direct din rezultatele motorului de cautare. Indexarea continutului aplicatiei de mobil va fi disponibila pe toate dispozitivele mobile care utilizeaza software-ul iOS 9 sau orice versiune de Android. Cu alte cuvinte, utilizatorii vor putea gasi continutul aplicatiei direct in motorul de cautare Google.

Indexarea aplicatiilor functioneaza pe acelasi principiu cu indexarea continutului din cadrul unui site: permite utilizatorilor care inregistreaza o cautare sa gaseasca mai rapid aplicatiile care ii intereseaza, fara sa fie nevoiti sa le caute in magazinul de aplicatii disponibil pe iOS (App Store) sau pe Android (Google Play). Bineinteles ca aplicatiile pentru Android erau mai bine vazute in rezultatele motorului de cautare Google, insa acum, aceasta optiune este disponibila pentru toti detinatorii si dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS.

Indexarea in Google ofera beneficii atat pentru aplicatiile iOS, cat si pentru cele Android. Intre cele doua exista insa unele diferente: indexarea aplicatiilor iOS se va face doar in cazul in care acestea sunt instalate pe dispozitiv, in timp ce utilizatorii care inregistreaza cautarea de pe Android pot avea acces la continutul unei aplicatii, chiar daca aceasta nu este instalata pe dispozitivul mobil.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram